Poron veriletut - Rönkä - maussa on sen voima

Poron veriletut

Poron veriletut

Kauppalista

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poron veriletut

Sulata Poron verilettutaikinaa jääkaapissa n. vuorokauden ajan. Liian nopea sulatus esimerkiksi mikrossa voi aiheuttaa taikinan turpoamisen. Älä myöskään unohda taikinaa jääkaappiin liian moneksi päiväksi samasta syystä.

Kuumenna pikkulettupannu hieman keskilämpöä korkeammalle lämmölle ja lisää pannulle voinokareet. Ravista poron verilettutaikinaa hyvin ja kaada pullosta taikinaa pannulle. Kun reunat alkavat hyytyä, käännä veriletut ympäri ja paista myös toiselta puolelta.

Valmista samaan aikaan perunamuusi: kuori perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi. Valuta vesi pois, lisää perunoiden joukkoon voita ja suolaa sekä loraus maitoa, muusaa perunasurvimella tai sähkövatkaimella.

Yhdestä pullosta valmistat n. 20 pikkulettua.

Tarjoile lämpimät poron veriletut muusin, suolakurkkuviipaleiden sekä puolukkahillon kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)