Poron veriletut

Poron veriletut

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä Poron verilettutaikina
  • Voita
  • n. 1 kg jauhoisia perunoita
  • Maitoa
  • Suolaa
  • Suolakurkkuja
  • Puolukkahilloa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poron veriletut

Veriruokia, kuten Poron verilettuja, pidetään monessakin maassa suurena herkkuna niiden ravintoarvojen vuoksi. Veriruoissa on runsaasti kivennäisaineita, kuten rautaa, sinkkiä ja kuparia, sekä B-vitamiineja, jotka ovat tärkeitä elimistön toiminnalle. B-vitamiinit ovat hyödyksi mm. aivoille. Siksi veriruoat ovat mainio lisä tasapainoiseen ruokavalioon yhdessä kasvisten ja hiilihydraattien, kuten perunan, kanssa. Veriletuissa on myös runsaasti proteiinia ja valmiissa verilettutaikinassa on käytetty ruisjauhoja, joista elimistösi saa mukavasti kuituja. Kuitujen saanti on ruoansulatukselle olennaista, joten kotimaiset Poron veriletut ovat säännöllisesti nautittuna loistava terveyslisä. Jos paistat Poron veriletut voin sijaan rypsiöljyssä, veriletuista tulee varsin vähärasvaisia, ja käytetty rasva on niin sanottua hyvää rasvaa.

Suosittelemme ottamaan Rönkä Poron verilettutaikinan osaksi omaa arkea ja nauttimaan niitä vaikkapa kerran kuussa!

Valmistusohje:

Sulata Poron verilettutaikinaa jääkaapissa n. vuorokauden ajan. Liian nopea sulatus esimerkiksi mikrossa voi aiheuttaa taikinan turpoamisen. Älä myöskään unohda taikinaa jääkaappiin liian moneksi päiväksi samasta syystä.

Kuumenna pikkulettupannu hieman keskilämpöä korkeammalle lämmölle ja lisää pannulle voinokareet. Ravista poron verilettutaikinaa hyvin ja kaada pullosta taikinaa pannulle. Kun reunat alkavat hyytyä, käännä veriletut ympäri ja paista myös toiselta puolelta.

Valmista samaan aikaan perunamuusi: kuori perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi. Valuta vesi pois, lisää perunoiden joukkoon voita ja suolaa sekä loraus maitoa, muusaa perunasurvimella tai sähkövatkaimella.

Yhdestä pullosta valmistat n. 20 pikkulettua.

Tarjoile lämpimät poron veriletut muusin, suolakurkkuviipaleiden sekä puolukkahillon kera!

Reseptiin liittyvät tuotteet

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)