Poronfile kastikkeella - Rönkä - maussa on sen voima

Poronfile kastikkeella

Poronfile kastikkeella

Kauppalista

  • 1 kpl (n. 400 g) Rönkä Poron ulkofile
  • 25 g voita
  • 1 salottisipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl brandya
  • 1 dl lihalientä
  • 2 rkl Worcestershirekastiketta
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 dl kermaa
  • Suolaa
  • Tuoretta persiljaa koristeeksi
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Poronfile kastikkeella

Ota liha huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen paistamista. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla ja kuumenna paksupohjainen pannu, kuten valurautapannu keskilämmölle tai hieman kuumemmaksi. Lisää pannulle voita ja ruskista kokonainen file joka puolelta, n. 10 minuuttia kaiken kaikkiaan. Mausta file suolalla. Nosta file folion sisään lepäämään ja valmista sillä välin kastike.

Lisää pannulle vielä nokare voita ja laske lämpöä keskitasolle. Kuori ja silppua salottisipuli ja kuullota sipulia voissa, kunnes se pehmenee ja alkaa kevyesti ruskistua. Silppua myös valkosipulinkynnet ja lisää ne sipulin joukkoon kun sipuli on läpikuultavaa. Jatka kuullottamista parin minuutin ajan, mutta varo polttamasta valkosipulia kitkeräksi.

Kaada pannulle brandy, nosta lämpöä ja raavi puulastalla kaikki maut pannun pohjalta. Kuumenna kiehuvaksi ja redusoi liemi n. puoleen. Lisää sen jälkeen lihaliemi, Worcestershire-kastike, sinappi ja tomaattipyre ja sekoita hyvin. Jatka kastikkeen redusointia paksuhkoksi ja tahmeaksi.

Pienennä lämpöä ja lisää pannulle kerma. Sekoita hyvin ja kuumenna korkeintaan kuplivaksi, mutta älä anna enää kiehua.

Leikkaa file 2-3 cm paksuisiksi pihveiksi ja asettele ne pannulle. Voit vielä säädellä lihan kypsyysastetta kuumentamalla sitä kastikkeessa pidempään, mikäli haluat kypsempää filettä.

Asettele fileet lautasille perunoiden tai perunamuusin kera, lusikoi kermakastiketta päälle ja koristele runsaalla persiljalla.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)