Punaviinikastike - Rönkä - maussa on sen voima

Punaviinikastike

Punaviinikastike

Kauppalista

  • 250 g shalottisipuleita
  • Oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Rosmariininoksa
  • 0,5 dl balsamiviinietikkaa
  • 4 dl punaviiniä
  • 4 dl lihalientä
  • Nokare voita viimeistelyyn
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Punaviinikastike

Viipaloi shalottisipulit ohuiksi renkaiksi ja ruskista niitä kevyesti paistokasarissa oliiviöljyssä. Rouhi sekaan hieman mustapippuria ja veitsen lappeella litistetty valkosipulinkynsi. Lisää myös rosmariininoksa kokonaisena.

Jatka kuullotusta muutaman minuutin ajan jotta aromit irtoavat hyvin. Sekoita koko ajan, jotta sipulit eivät pala pohjaan.

Lisää balsamiviinietikka ja redusoi seos. Lisää seuraavaksi punaviini ja redusoi uudelleen, kunnes kastike paksuuntuu. Lisää sen jälkeen lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Redusoi liemi vielä kerran, kunnes sitä on jäljellä n. 2/3. Nosta valkosipulinkynsi ja rosmariininoksa kasarista.

Mausta lopuksi suolalla ja sekoita mukaan aivan viimeiseksi silaukseksi voinokare tuomaan kiiltoa.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.