Ranskalainen sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto

Kauppalista

  • 6-8 isoa sipulia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl sokeria
  • Suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • n. 2 litraa lihalientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 2 rkl brandya tai konjakkia
  • 8 paksua siivua maalaisleipää
  • 3 rkl raastettua juustoa, esim. Gruyere
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Ranskalainen sipulikeitto

Kuori sipulit ja leikkaa niistä ohuehkoja renkaita. Kuumenna valurautapata keskilämmölle ja lorauta sen pohjalle n. 3 rkl oliiviöljyä. Lisää sipulit ja ruskista koko ajan sekoittaen n. 15 minuutin ajan, kunnes ne pehmenevät.

Ripottele joukkoon sokeri ja hieman suolaa ja nosta samalla lämpöä hieman. Jatka kypsentämistä vielä toiset 15 minuuttia, jotta sipulit karamellisoituvat kunnolla.

Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan. Kaada sen jälkeen pataan valkoviini ja sekoita hyvin pohjasta asti, jotta saat maut irtoamaan.

Lisää lihaliemi, laakerinlehdet ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja pienennä lämpöä niin, että keitto poreilee hiljalleen. Anna kuplia n. 30 minuutin ajan.

Kuumenna uuni 225°C asteeseen ja voitele leipäsiivut oliiviöljyllä molemmin puolin. Paahda uunissa n. 5 minuuttia, kunnes leivät alkavat ruskistua kauniisti. Ota leivät uunista, käännä ympäri ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta. Laita leivät takaisin uuniin vielä muutamaksi minuutiksi juuri ennen tarjoilua ja paista, kunnes juusto on sulanut ja alkaa ruskistua pinnalta.

Tarjoile keitto kulhoihin ja laita jokaisen kulhon päälle lämmin, ihanan juustoinen leipäsiivu.

VINKKI: Täydellisen lihaliemen reseptin löydät täältä.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)