Tähteä viidestä
(0 arviota)
Tähtitortut kuuluvat jouluun ja nykyään myös suolaisia versioita tehdään miltei yhtä paljon kuin perinteisiä luumutorttujakin. Täyteläinen tuorejuustotäyte Rönkä Poron kylmäsavurouheella höystettynä muuntaa makean herkun suolaiseksi naposteltavaksi tai vaikka juhlien alkupalaksi. Poron kanssa sopii tietysti toinen pohjoinen taidonnäyte, nimittäin rieska.
Voit luonnollisesti valmistaa rieskatähdet myös Rönkä Naudan kylmäsavurouhetäytteellä, mikäli sen maku hivelee makunystyröitäsi enemmän.
Kuumenna uuni 200°C asteeseen. Hienonna punasipuli ja paprika, ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon yhdessä poron kylmäsavurouheen, juustoraasteen ja mustapippurin kanssa.
Leikkaa Kantti -rieskapalat puoliksi. Leikkaa viillot jokaisesta rieskapalan kulmasta ja taita joka toinen keskelle, aivan kuten tähtitorttuja tehdessäsi. Koska rieskapaloilla on taipumus kääntyä takaisin suoraksi, voit käyttää toista kättä pitämään sakarat paikoillaan samalla kun asettelet täytettä niiden päälle, tai tökätä cocktailtikut sakaroiden läpi niitä pitelemään. Harjoitus tekee mestarin!
Lisää tuorejuustotäyte keskelle ja paista rieskatähtiä uunissa n. 10 minuutin ajan.
Anna rieskatähtien jäähtyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua, sillä täyte on melkoisen kuumaa uunista tultuaan (aivan kuten joulutortuissakin).