Rönkä tartar

Rönkä tartar

Kauppalista

  • 2 raakaa kananmunankeltuaista
  • 100 g laadukasta ja tuoretta naudanlihaa (esim. Rönkä kulma- tai paahtopaisti)
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl hienoksi silputtua shalottisipulia
  • 1 tl hienonnettuja kapriksia
  • 1 tl ruohosipulia hienonnettuna
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Suolakurkkua
  • Sitruunalohkoja
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Rönkä tartar

Revi liha hienoksi haarukalla tai terävällä veitsellä, kiertäen kaikki mahdolliset kalvot ja jänteet. Taputtele lihasta lautasille pyöreät pihvit, joiden keskellä on kuoppa. Sujauta kuoppaan eroteltu kananmunankeltuainen ja asettele muut ainekset lautasen reunoille, jotta niitä voi lisätä makunsa mukaan jokaiseen haarukalliseen. Suolaa ja pippuria lisätään myös omien mieltymysten mukaan.

Muista, että myös kananmunien tulee olla mahdollisimman tuoreita paitsi maun, myös elintarviketurvallisuuden vuoksi. Yleisesti ottaen kananmunat ovat Suomessa turvallisia syödä myös raakana.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)