Rönkä tartar - Rönkä - maussa on sen voima

Rönkä tartar

Rönkä tartar

Kauppalista

  • 2 raakaa kananmunankeltuaista
  • 100 g laadukasta ja tuoretta naudanlihaa (esim. Rönkä kulma- tai paahtopaisti)
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 tl hienoksi silputtua shalottisipulia
  • 1 tl hienonnettuja kapriksia
  • 1 tl ruohosipulia hienonnettuna
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Suolakurkkua
  • Sitruunalohkoja
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Rönkä tartar

Revi liha hienoksi haarukalla tai terävällä veitsellä, kiertäen kaikki mahdolliset kalvot ja jänteet. Taputtele lihasta lautasille pyöreät pihvit, joiden keskellä on kuoppa. Sujauta kuoppaan eroteltu kananmunankeltuainen ja asettele muut ainekset lautasen reunoille, jotta niitä voi lisätä makunsa mukaan jokaiseen haarukalliseen. Suolaa ja pippuria lisätään myös omien mieltymysten mukaan.

Muista, että myös kananmunien tulee olla mahdollisimman tuoreita paitsi maun, myös elintarviketurvallisuuden vuoksi. Yleisesti ottaen kananmunat ovat Suomessa turvallisia syödä myös raakana.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.