Rönkän lihakeitto

Rönkän lihakeitto

Rönkän lihakeitto

Kauppalista

  • 800g Rönkä Naudan Paistikuutio

  • Oliiviöljyä

  • Suolaa ja Pippuria

  • 1 iso sipuli

  • 3 porkkanaa

  • 2 sellerinvartta

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 2 lihaliemikuutiota

  • 2 tomaattia

  • 1 1/2 tl basilikaa

  • 1 tl oreganoa

  • 1/2 tl timjamia

  • 450 g perunaa

  • 1 tlk papuja

  • 2,5 dl pakastemaissia

  • 2,5 dl herneitä

  • 2,5 rkl persiljaa

0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Rönkän lihakeitto

Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä pannulla keskilämmöllä.

Lisää sitten liha pannulle ja paista niin että se saa hieman väriä, välillä käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja pilko sipuli, porkkanat, sellerinvarret, tomaatit sekä perunat.

Siirrä liha pannulta. Lisää tyhjälle pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja lisää sipuli, porkkanat ja selleri. Paista noin 3 minuuttia ja lisää murskattu valkosipuli, anna paistua vielä noin minuutti.

Kiehauta vesi kattilassa, lisää sinne tomaatti, lihat, basilika, oregano, lihaliemikuutiot ja timjami. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Kun vesi alkaa taas kiehua, laske lieden lämpö keskitasolle, lisää kansi ja sekoittele välillä.

Lisää kattilaan perunat.

Anna kiehua niin, että perunat alkavat olla sopivan pehmeitä, lopuksi lisää kattilaan pavut, pakastemaissi, herneet sekä persilja. Sekoittele ja keitä vielä hetki, tarjoile lämpimänä.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.