Savuporokiusaus - Rönkä - maussa on sen voima

Savuporokiusaus

Savuporokiusaus

Kauppalista

  • 150 g Rönkä Poron Kylmäsavurouhetta
  • 1 kg kiinteitä perunoita suikaleina
  • 2 isoa sipulia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl valkopippuria
  • 4-5 dl Kippari-ruokakermaa TAI kolmen juuston ruokakermaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savuporokiusaus

Kuori ja suikaloi perunat. Jos käytössäsi on mandoliini julienne-terällä, homma helpottuu huomattavasti. Tokihan suikalointi onnistuu myös veitsellä. Kuori ja silppua myös sipulit. Esilämmitä samalla uuni 200°C asteeseen.

Voitele uunivuoka ja kaada perunat sekä sipulit vuoan pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Muista, että perunat vaativat reilusti suolaa, mutta varo silti käyttämästä liikaa suolaa. Lisääminen on aina helpompaa kuin vähentäminen ;)

Lisää savupororouhe ja sekoita. Kaada lopuksi ruokakerma kiusauksen päälle. Älä kuitenkaan lisää niin paljon kermaa, että perunat peittyvät kokonaan.

Laita vuoka uuniin alatasolle ja kypsennä n. tunnin ajan, välillä tarkastaen ettei pinta pääse palamaan. Jos pinta näyttää kuivuvan liikaa, voit peittää vuoan foliolla loppukypsennyksen ajaksi. Tarkista lopuksi, että perunat ovat kypsiä.

Tarjoile suolakurkkujen ja punajuurten kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.