Savuporotuulihatut - Rönkä - maussa on sen voima

Savuporotuulihatut

Savuporotuulihatut

Kauppalista

Tuulihatut

  • 100 g voita
  • 2 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 300 g (2 pkt) Rönkä Poron kylmäsavurouhetta
  • ½ nippu ruohosipulia
  • 1 dl majoneesia
  • ½ pkt piparjuurituorejuustoa
  • Ripaus valkopippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Savuporotuulihatut

Mittaa voi ja vesi kasariin. Kuumenna, kunnes voi sulaa ja seos kiehahtaa hieman. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita koko ajan vispilällä tai puuhaarukalla voimakkaasti. Jatka sekoittamista, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja alkaa kiinteytyä pallomaiseksi. Anna jäähtyä noin puoli tuntia, jotta myöhemmin lisättävät kananmunat eivät kypsy ja tuulihatut onnistuvat.

Vatkaa kananmunat seokseen yksi kerrallaan sähkövatkaimella sekoittaen, kunnes taikina on kiiltävää ja notkeaa.

Laita taikina pursotinpussiin ja kuumenna uuni 200°C asteeseen. Pursota leivinpaperilla peitetylle uunipellille n. 2€ kolikon kokoisia palloja riittävän suurin välein, sillä tuulihatut turpoavat uunissa n. kaksinkertaisiksi. Paista uunissa 20-30 minuuttia, kunnes pinta alkaa hieman ruskistua. Älä missään nimessä avaa uunia paistamisen aikana, jotta tuulihatut eivät lässähtäisi! Avaa uunin luukku vasta kun tuulihattujen pinnalle ei muodostu enää vesipisaroita.

Ota tuulihatut uunista ja anna niiden jäähtyä kokonaan. Tee sillä välin täyte.

Silppua ruohosipuli ja lisää kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Halkaise tuulihatut puoliväliin saakka ja lisää reilu teelusikallinen täytettä jokaisen tuulihatun väliin.

Asettele tuulihatut kauniisti tarjoilulautaselle ja koristele annos kirsikkatomaateilla ja persiljalla.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.