Steak & kidney pie - Rönkä - maussa on sen voima

Steak & kidney pie

Steak & kidney pie

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Karjalanpaistilihat
  • 250 g Rönkä Naudan munuaiset kuutioituna
  • 500 g lehtitaikinalevyjä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 25 g voita
  • 2 isoa sipulia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 8 dl lihalientä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Steak & kidney pie

Laita jauhot kulhoon ja lisää hieman suolaa ja pippuria. Lisää lihat ja munuaiset ja pyörittele niitä jauhoissa, kunnes jauhot ovat tarttuneet tasaisesti lihakuutioihin.

Kuumenna paistokasari tai valurautapata ja lisää voi. Ruskista lihat nopeasti, tarvittaessa useammassa erässä. Nostele ruskistetut lihat padasta syrjään. Kuullota sen jälkeen padassa kuutioidut porkkanat ja reilusti lohkotut sipulit, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää lihat ja lihaliemi, sekoita, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Pienennä lämpöä, kunnes liemi poreilee ja keittele hiljalleen n. 2 tunnin ajan, välillä sekoittaen. Nosta lopuksi pata pois liedeltä, kaada seos syvään piirakkavuokaan ja anna jäähtyä.

Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Kostuta piirakkavuoan reunat vedellä, kauli lehtitaikinalevyistä hieman piirakkavuokaa suurempi levy ja asettele se vuoan päälle kanneksi. Painele reunat kiinni ja leikkaa vuoan yli tuleva taikina pois. Leikkaa piirakan keskelle n. 3x3 cm aukko, jotta täytteen höyry pääsee vapautumaan, eikä neste kiehu yli reunojen kautta. Voitele taikinakansi kananmunalla ja paista uunissa 40 minuuttia, tai kunnes taikinakuori on kauniin kullanruskea.

Voit valmistaa piiraat myös yksittäisiin, pienempiin vuokiin niin, että jokaiselle ruokailijalle tulee oma pikkuvuoka.

Tarjoile perunamuusin ja herneiden kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.