Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat

Kauppalista

  • 2 isoa kesäkurpitsaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl pankojauhoja
  • 1½ dl parmesaania
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kirsikkatomaatteja
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • 2 rkl tuoretta timjamia (tai 2 tl kuivattua)
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • Pestoa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Täytetyt kesäkurpitsat

Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra ne ontoiksi ruokalusikan avulla. Esilämmitä samalla uuni 250°C asteeseen. Aseta koverretut kesäkurpitsat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin.

Valuta juuri kovertamasi kesäkurpitsan hedelmäliha siivilässä. Nesteet irtoavat hyvin, kun ripottelet hedelmälihan päälle hieman suolaa ja painelet massaa käsin tai lusikalla. Pilko hedelmäliha lopuksi hienoksi ja siirrä kulhoon. Lisää joukkoon kananmuna, pankojauhot, parmesaani, murskattu valkosipulinkynsi, pilkotut kirsikkatomaatit, sitruunankuori, timjami, pinjansiemenet sekä ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin.

Voitele puolitetut kesäkurpitsat oliiviöljyllä joko käsin tai pullasudin avulla. Lisää täyte ja paista uunissa 15-20 minuutin ajan kunnes täyte on pinnalta kauniin ruskistunut ja rapea.

Tarjoile peston kera.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)