Täytetyt paprikat - Rönkä - maussa on sen voima

Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat

Kauppalista

  • 700 g Rönkä Nautajauheliha 10%
  • 6 isoa paprikaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 dl silputtua selleriä
  • 1 tlk säilöttyjä tomaatteja
  • 1 tlk tomaattipyrettä
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • ½ tl kuivattua basilikaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kananmuna
  • 1½ tl Worcestershire-kastiketta
  • 4 dl keitettyä riisiä
  • Juustoraastetta
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Täytetyt paprikat

Leikkaa paprikoista "kannet", eli n. 1 cm kannan alapuolelta. Kaivele ulos siemenet ja valkoinen malto, huuhtele paprikat hyvin. Kiehauta paprikat nopeasti, n. 5 minuutin ajan suolavedessä, valuta ja anna jäähtyä.

Silppua sillä välin paprikoiden kansista syötävät osat, eli kaikki muu paitsi kanta. Laita paistokasariin voi sekä oliiviöljy ja kuullota paprikasilppu, sipuli sekä selleri kunnes ne ovat pehmenneet.

Lisää säilötyt tomaatit sekä tomaattipyree ja sekoita hyvin. Lisää myös murskatut valkosipulit sekä kuivat mausteet. Kuumenna poreilevaksi ja kypsennä n. 10 minuuttia.

Laita jauheliha kulhoon ja lisää kananmuna, Worcestershire-kastike sekä ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin.

Lisää jauheliha sekä keitetty riisi tomaattikastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Lihaa ei tarvitse kypsentää loppuun asti, sillä se kypsyy uunissa.

Esilämmitä uuni 175°C asteeseen ja täytä paprikat löyhästi lihatäytteellä. Asettele paprikat uunivuokaan pystyasentoon ja kaada mahdollisesti yli jäänyt lihatäyte niiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa n. 45 minuuttia.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)