Uunilohkoperunat - Rönkä - maussa on sen voima

Uunilohkoperunat

Uunilohkoperunat

Kauppalista

  • 1 kg Lapin puikulaperunoita
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 6 valkosipulinkynttä murskattuna
  • ½ nippu tuoretta persiljaa silputtuna
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Uunilohkoperunat

Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Leikkaa puikulaperunat pitkittäin kahtia tai neljään osaan niiden koosta riippuen. Huuhtele perunalohkot kylmällä vedellä ja valuta kuiviksi.

Sekoita kaikki muut ainekset persiljaa lukuunottamatta isossa kulhossa keskenään ja lisää perunalohkot. Kääntele hyvin, kunnes kaikki perunalohkot ovat kauttaaltaan maustuneita. Levitä sen jälkeen perunat uunipellille ja paista niitä uunissa 45-60 minuuttia, käännellen pari kertaa paistamisen aikana.

Ota perunat uunista, siirrä ne tarjoilukulhoon, sekoita joukkoon silputtu persilja ja tarjoile heti!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.