Uunilohkoperunat

Uunilohkoperunat

Kauppalista

  • 1 kg Lapin puikulaperunoita
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 6 valkosipulinkynttä murskattuna
  • ½ nippu tuoretta persiljaa silputtuna
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Uunilohkoperunat

Uunilohkoperunat eivät esittelyä kaipaa, mutta reseptiä on hyvä noudattaa. Kenties vaikein asia uunilohkoperunoiden valmistamisessa on sopiva suolan määrä, sillä perunat vaativat yllättävän paljon suolaa maustuakseen kunnolla. Näissä uunilohkoperunoissa maistuu paahteinen valkosipuli ja täyteläinen oliiviöljy, ja tuore persilja kruunaa yhdistelmän juuri ennen tarjoilua!

Meidän mielestämme parhaat uunilohkoperunat valmistetaan aidoista Lapin Puikuloista, mutta myös muut riittävän jauhoiset perunalajikkeet käyvät lohkoperunoiksi.

Valmistusohje:

Lämmitä uuni 200°C asteeseen. Leikkaa puikulaperunat pitkittäin kahtia tai neljään osaan niiden koosta riippuen. Huuhtele perunalohkot kylmällä vedellä ja valuta kuiviksi.

Sekoita kaikki muut ainekset persiljaa lukuunottamatta isossa kulhossa keskenään ja lisää perunalohkot. Kääntele hyvin, kunnes kaikki perunalohkot ovat kauttaaltaan maustuneita. Levitä sen jälkeen perunat uunipellille ja paista niitä uunissa 45-60 minuuttia, käännellen pari kertaa paistamisen aikana.

Ota perunat uunista, siirrä ne tarjoilukulhoon, sekoita joukkoon silputtu persilja ja tarjoile heti!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)