Voileipäkakku savulihalla - Rönkä - maussa on sen voima

Voileipäkakku savulihalla

Voileipäkakku savulihalla

Kauppalista

  • 1 pkt täysjyväpaahtoleipää
  • 1 pkt ruisvuokaleipää
  • 5 dl lihalientä
  • 500 g Rönkä Lämminsavu naudan paistia
  • 2 prk creme fraichea
  • 1 paprika
  • Maksapasteijaa
  • Kurkkusalaattia
  • 2-3 tomaattia
  • Ruohosipulia
  • Majoneesia
  • Kuohukermaa
  • Syötäviä kukkia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Voileipäkakku savulihalla

Leikkaa leivistä reunat, jotta saat tasaisia neliöitä.

Pilko savunauta pieneksi silpuksi, samoin paprika. Sekoita ne creme fraicheen ja lisää hieman mustapippuria myllystä.

Lado kerros vuokaleipää leivinpaperilla vuoratun leikkuulaudan päälle ja kostuta lihaliemellä. Levitä ensimmäiseksi kerrokseksi maksapasteijaa, jonka päälle laitat ohuen kerroksen kurkkusalaattia. Lado seuraava kerros paahtoleivästä ja kostuta sekin. Levitä kerroksen päälle puolet lämminsavunautatäytettä.

Toista samat kerrokset uudelleen ja lado viimeiseksi leipäkerros. Aseta toinen leikkuulauta painoksi ja laita voileipäkakku jääkaappiin vuorokaudeksi.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita sitä maun mukaan majoneesiin. Kuorruta kakku seoksella ja koristele lopuksi tomaattisiivuilla, ruohosipulisilpulla sekä syötävillä kukilla.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.