Arkilihapullat kastikkeessa - Rönkä - maussa on sen voima

Arkilihapullat kastikkeessa

Arkilihapullat kastikkeessa

Kauppalista

Pyörykät

  • 400 g Rönkä Nautajauheliha 20%
  • 10 kpl voileipäkeksejä
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 kananmuna
  • 2-3 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna

Kastike

  • Purkki laadukasta tomaattimurskaa
  • 2-3 kynttä silputtua valkosipulia
  • 1 pieneksi silputtu sipuli
  • Tuoretta basilikaa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Arkilihapullat kastikkeessa

Murskaa keksit kulhossa ja sekoita loput lihapullien ainekset mukaan. Sekoita tasaiseksi massaksi ja pyörittele siitä 15-20 pullaa. Pyöräytä pullat oliiviöljyssä ja laita jääkaappiin odottelemaan. Puolenkin tunnin vetäytyminen antaa pullille kiinteämmän rakenteen niitä kypsennettäessä.

Kuullota valkosipulia ja sipulia öljyssä, lisää tomaattimurska kun sipulit alkavat olla pehmeitä. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla. Lisää lopuksi hienonnettua tuoretta basilikaa, mitä enemmän, sen parempi! Paista lihapullat pannulla kypsiksi ja lisää ne tomaattikastikkeeseen, anna porista kunnes pasta on kypsynyt. Asettele kypsä ja valutettu pasta suuren laakean astian pohjalle, kaada pastan päälle lihapullat kastikkeineen ja raasta päälle runsaasti parmesania. Tarjoile höyryävän kuumana!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)