BBQ-Chilihärkä - Rönkä - maussa on sen voima

BBQ-chilihärkä

BBQ-chilihärkä

Kauppalista

  • 400 g Rönkä BBQ Härkäsuikale
  • 3 rkl maissijauhosuurustetta
  • 2 tl viismaustetta
  • 1 punainen paprika
  • 1 punainen chili
  • 4 kevätsipulia varsineen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. peukalon mittainen pätkä inkivääriä
  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl ketsuppia
  • Öljyä paistamiseen
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

BBQ-chilihärkä

Pyyhi lihasuikaleista ylimääräinen marinadi pois ja viipaloi niitä tarvittaessa vielä hieman pienemmiksi suikaleiksi. Laita lihat kulhoon ja sekoita maissijauhon ja viismausteen kanssa. Kuumenna öljy pannussa ja paista lihat nopeasti korkealla lämmöllä. Nosta lihat talouspaperin päälle ja anna öljyn valua niistä pois.

Pienennä lämpöä ja heitä pannulle ohueksi suikaloidut paprika, chili, inkivääri, , hienonnettu valkosipuli ja kevätsipulin valkoiset osat renkaiksi leikattuna ja kuullota niitä hieman, kunnes sipuli ja inkivääri ovat pehmeitä. Sekoita toisessa kulhossa riisiviinietikka, soija, ketsuppi ja chilikastike, lisää 2 rkl vettä ja kaada seos kasvisten päälle pannulle. Anna kuplia hiljalleen n. 2 minuuttia ja lisää lihat. Kääntele, kunnes kastike on tarttunut hyvin lihoihin.

Tarjoile keitettyjen nuudeleiden kera ja ripottele annoksen päälle suikaloituja kevätsipulin varsia sekä tuoretta silputtua chiliä.

Jos haluat valmistaa nuudelikeiton, lisää kastikkeen sekaan 5 dl lihalientä.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.