Hunajaiset lihapyörykät - Rönkä - maussa on sen voima

Hunajaiset lihapyörykät

Hunajaiset lihapyörykät

Kauppalista

Lihapyörykät

  • 1 kg Rönkä Nautajauheliha 10%
  • 2 dl panko- tai korppujauhoja
  • 2 kananmunaa
  • Kourallinen kevätsipulia silputtuna
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • Öljyä

Kastike

  • 3 rkl Srirachaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ tl seesaminsiemenöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Hunajaiset lihapyörykät

Sekoita kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta isossa kulhossa ja jätä taikina lepäämään hetkeksi, jotta panko- tai korppujauhot turpoavat hieman.

Pyörittele sitten taikinasta 3-4 cm halkaisijaltaan olevia lihapullia leivinpaperille tai leikkuulaudalle odottamaan.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista lihapyörykät useammassa erässä kauniin ruskeiksi. Voit paistaa pyörykät myös uunissa 200°C asteessa.

Valmista lopuksi kastike:

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää kastikeainekset pannulle. Jatka kuumentamista jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos kuplii. Pienennä sitten lämpöä ja jätä kastike hautumaan n. 10 minuutin ajan.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)