Kermainen maksakäristys - Rönkä - maussa on sen voima

Kermainen maksakäristys

Kermainen maksakäristys

Kauppalista

  • 500g Rönkä naudan maksa (pala)
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl kuohukermaa
  • Suolaa
  • Timjamia
  • Valkopippuria
  • Voita paistamiseen
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Kermainen maksakäristys

Vuole pakastetusta maksasta mahdollisimman ohutta siivua puukolla, kuten käristystä tehdessäsi. Jos maksa on sula, leikkaa varoen terävällä veitsellä ohutta lastua ja paista ne nopeasti runsaassa voissa kuumalla valurauta- tai muulla paksupohjaisella paistinpannulla.

Kun maksa on ruskistunut hieman, heitä sekaan myös kuutioitu sipuli. Pienennä levyn lämpötilaa ja paista, kunnes sipulikin on pehmennyt ja saanut hieman kauniin ruskeaa väriä. Mausta suolalla, valkopippurilla ja timjamilla ja kaada lopuksi kerma käristyksen sekaan. Hauduta kasaan pienellä lämmöllä, kunnes pannulla on ihanan paksu ja kermainen käristys.

Nauti tuoreen ruisleivän tai keitettyjen puikulaperunoiden kanssa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.