Mausteinen mangosalaatti - Rönkä - maussa on sen voima

Mausteinen mangosalaatti

Mausteinen mangosalaatti

Kauppalista

Marinadi:

  • 500 g Rönkä Naudan paisti
  • 5 rkl soijakastiketta
  • 5 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl chilihiutaleita tai -jauhetta
  • 1 tl kiinalaista viismaustetta (tähtianis, neilikka, kaneli, szechuanpippuri, fenkolinsiemen)
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 rkl sokeria

Salaattikastike:

  • 3 rkl kalakastiketta
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 limen mehu
  • 1 tuore punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

Salaatti:

  • 2 mangoa ohuina siivuina
  • 500 g porkkanaa ohuina siivuina
  • Puolikas punasipuli siivuina
  • Reilu kourallinen suolattuja maapähkinöitä murskattuna
  • Minttua, korianteria ja thaibasilikaa reilusti makusi mukaan
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Mausteinen mangosalaatti

Sekoita marinadin kaikki ainekset kulhossa. Lisää mukaan n. 1cm paksuisiksi siivuiksi leikattua naudan paistia tai muuta mielestäsi salaattiin sopivaa naudanlihaa. Marinoi 12-24 tuntia.

Levitä marinoidut lihat tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista marinoituja lihasiivuja 120°C asteisessa uunissa 3 tuntia. Älä välitä vaikka liha näyttäisi kuivuvan, sen tuleekin kuivahtaa rapeaksi!

Kiehauta nopeasti kalakastike, etikka ja sokeri kasarissa, jotta sokeri sekoittuu mukaan. Lisää viilentyneeseen kastikkeeseen vielä limen mehu, silputtu chili sekä murskattu valkosipulinkynsi.

Koko lopuksi salaatti mangosta, porkkanasta, punasipulista, maapähkinöistä sekä yrteistä. Mandoliini on kätevä apuväline porkkanan ja punasipulin siivuttamiseen, jotta saat niistä hyvin ohuita ja tasalaatuisia. Revi sopivasti viilentynyt naudanliha suikaleiksi käsin. Sekoita salaattiin ja lisää päälle reilu loraus kastiketta. Herkullista ja terveellistä!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.