Peremec

Peremec

Kauppalista

Taikina:

  • 1 kananmuna
  • 2 dl maitoa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl ruokasoodaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 7 dl jauhoja

Täyte

  • 400 g Rönkä Nautajauheliha 10%
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Peremec

Valmista ensin taikina: sekoita kananmuna, maito, sokeri, ruokasooda ja rypsiöljy isossa kulhossa tasaiseksi. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on joustavaa. Vaivaa tasaiseksi ja jaa 14-15 palloksi.

Kaulitse taikinapallot pyöreiksi, n. 15 cm halkaisijaltaan oleviksi levyiksi.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi 1½-2 rkl täytettä taikinalevyille. Rypytä taikinan reunat yhteen täytteen päälle joko pyöreiksi tai soikeiksi piirakoiksi. Muista jättää keskelle piirakkaa n. pikkusormen pään kokoinen reikä, jotta höyry pääsee poistumaan kypsennettäessä!

Muotoile kaikki piirakat uunipellille tai työtasolle ja peitä liinalla.

Kuumenna öljy padassa tai paistokasarissa. Öljyä tulee olla vähintään sen verran, että sen pinta ulottuu yli puoleen väliin piirakkaa. Nostele peremecit öljyyn reikäkauhalla, piirakan reikäpuoli alaspäin. Käännä piirakat kun taikina on kauniin ruskeaa ja varo rikkomasta taikinakuorta. Kypsennä näin molemmat puolet huolellisesti ja nosta kypsät piirakat talouspaperin päälle valumaan.

Peitä valmiit piirakat liinalla ja tarjoile kuumina smetanan kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)