Pho-keitto käristyksestä - Rönkä - maussa on sen voima

Pho-keitto käristyksestä

Pho-keitto käristyksestä

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Aito Poronpaistikäristys
  • 1 sipuli
  • Tuoretta inkivääriä n. peukalon kokoinen pätkä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 litraa vettä
  • 2 tähtianista
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 pkt riisinuudeleita
  • 1 dl silputtua korianteria
  • 1 silputtu kevätsipuli
  • 1 nippu thaibasilikaa
  • 1 lime
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Pho-keitto käristyksestä

Halkaise sipuli kuorineen kahtia ja laita se leivinpaperille. Paahda sipulia uunissa 200 asteessa kunnes se tummuu ja on kauttaaltaan pehmeä.

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna juuri ja juuri poreilevaksi. Lisää lihaliemikuutiot, sipuli, suikaloitu inkivääri, tähtianikset sekä kalakastike ja anna hautua 1-2 tunnin ajan.

Sillä välin laita riisinuudelit kulhoon ja kaada niiden päälle kädenlämpöistä vettä niin että ne peittyvät. Anna nuudeleiden pehmetä n. tunnin ajan.

Ruskista lopuksi käristys nopeasti niin, että se on juuri ja juuri kypsää sekä mausta lihat suolalla.

Nosta riisinuudelit liemen sekaan, sammuta levy, silppua kevätsipuli, korianteri sekä thaibasilika ja halkaise lime.

Nosta kattilasta nuudeleita ja lientä kulhoihin, annostele päälle käristystä, koristele tuoreilla kevätsipuleilla ja yrteillä sekä purista päälle limemehua.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.