Seesamihärkä

Seesamihärkä

Seesamihärkä

Kauppalista

  • 350 g Rönkä Naudan valkosipulisuikale
  • kourallinen sokeriherneitä
  • 2 porkkanaa
  • nippu kevätsipulia
  • 1 dl lihalientä
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl hunajaa tai fariinisokeria
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl seesaminsiemenöljyä
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2-3 tl maissitärkkelystä
  • 2 kuivattua chiliä murskattuna
  • rypsiöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Seesamihärkä

Sekoita ensin kastikeainekset kulhossa: kaada lihaliemi, soijakastike, hunaja/fariinisokeri, riisiviinietikka, murskatut valkosipulinkynnet, seesaminsiemenöljy, raastettu inkivääri, maissitärkkelys ja murskatut chilit kulhoon ja sekoita ne hyvin vispilällä. Jätä kastike odottamaan.

Paista lihasuikaleet öljyssä wokkipannussa keskilämmöllä ja kääntele, jotta ne ruskistuvat tasaisesti. Siirrä lihat lautaselle ja lisää pannulle hieman öljyä.

Paista puolitetut sokeriherneenpalot, suikaloidut porkkanat ja n. 3 cm:n kokoisiksi pätkiksi leikatut kevätsipulit pannulla niin, että ne alkavat hieman pehmetä, mutta ovat vielä pureskeltavia. Lisää pannulle lihasuikaleet ja lopuksi kastike, sekoita hyvin. Jatka kuumentamista, kunnes kastike suurustuu hieman.

Jos tarjoilet seesamihärän nuudeleiden kanssa, lisää keitetyt nuudelit suoraan pannulle ja sekoita, mutta jos haluat tarjota riisiä, tarjoile se erikseen.

Koristele annokset seesaminsiemenillä.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.