Sliderit - Rönkä - maussa on sen voima

Sliderit

Sliderit

Kauppalista

  • 1100 g Rönkä nautajauheliha 10%
  • 1 dl pankojauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • Cheddaria
  • 1 iso sipuli
  • 2 pkt pekonia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Sliderit

Leivo aluksi pieniä ja pehmeitä vehnäsämpylöitä lempiohjeellasi. Aseta sämpyläpallot vuokaan siten, että ne paisuvat uunissa yhdeksi jättimäiseksi muhkuraiseksi vehnäsämpyläksi. Tässä kannattaa käyttää juurikin uunivuokaa ennemmin kuin peltiä.

Sekoita jauheliha, pankojauhot, suola ja valkosipulijauhe keskenään ja anna maustua jääkaapissa n. tunnin ajan. 

Muotoile ja paista "pihvi" uunissa, eli jättimäinen lihamassasta muotoiltu uunivuoan kokoinen littana "lihamureke".

Leikkaa juuri paistamasi sämpylävuoka kokonaan auki. Levitä pohjalle ketsuppia ja lisää juuri paistamasi "pihvi" sen päälle. Lisää vielä hienonnettua sipulia ja reilusti cheddarjuustoa. Lisää myös ruskistettu pekoni. Aseta sämpylän kansi takaisin slideripihvin päälle, voitele sämpylöiden pinta sulatetulla voilla ja ripottele päälle halutessasi seesaminsiemeniä.

Paista koko komeutta uunivuoassa, jotta cheddarjuusto sulaa ja sämpylöiden pinta alkaa kiiltää kauniisti.

Poista paistos vuoasta, leikkaa se pieniksi, muutaman haukun slidereiksi ja varmista kannen paikallaan pysyvyys cocktailtikuilla. Parasta evästä kesän puutarhajuhliin!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.