1 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 kananmunan keltuaista
200 g voisulaa
2 rkl sitruunamehua
Suolaa
1 rkl hienonnettua rakuunaa
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kaada pienen kasarin pohjalle vettä ja kuumenna se kiehuvaksi.
Aseta teräskulho kasarin päälle ja mittaa kulhoon vesi, etikka ja keltuaiset. Sekoita aineksia vispilällä ja kuumenna sitä n. 5 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Varo kuumentamasta liikaa, jotta kastike ei leikkaudu.
Nosta kulho pois kasarin päältä ja lisää voisula ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunamehu, hienonnettu rakuuna ja suolaa.
Tarjoile heti karitsanpaistin tai naudanlihapihvin kanssa.
VINKKI: Mikäli kastikkeesi leikkautuu, voit vielä yrittää pelastaa tilanteen lisäämällä kastikkeeseen jääpalan ja sekoittamalla samalla!