Marinadi:
Curry:
Tähteä viidestä
(0 arviota)
Butter lamb on intialaisista curryista miedoimmasta päästä, joten se sopii esimerkiksi lapsiperheille ja sellaisille, jotka eivät pidä tulisesta ruoasta. Mausteita ja makuja tässä curryssa silti on runsaasti! Variaatioita tästä täyteläisestä kastikkeesta löytyy pilvin pimein, ja takuulla herkullinen kastikepohja syntyy silputuista tomaateista (ja joskus myös sipulista), joka sitten soseutetaan sauvasekoittimella tai blenderillä ennen lihakuutioiden lisäämistä kastikkeen joukkoon.
Tässä helpommassa ja nopeammassa versiossa käytetään paseerattua tomaattia, minkä vuoksi sokeriakin lisätään hieman taittamaan tomaatin hapokkuutta. Kokeile siis tätä reseptiä, ja jos pidit siitä kovasti, korvaa seuraavalla kerralla paseerattu tomaatti 5-6 tomaatilla ja yhdellä sipulilla!
Kuutioi karitsan paisti n. 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään isossa kulhossa ja lisää joukkoon karitsakuutiot. Anna maustua jääkaapissa yön yli tai vähintään kolmen tunnin ajan.
Kuumenna iso paistinpannu tai paistokasari korkealle keskilämmölle, lisää n. puolet voista ja nostele lihakuutioita marinadista pannulle. Ruskista karitsanlihat kauttaaltaan 2-3 erässä ja säästä marinadi. Siirrä lihat sivuun pannulta ja lisää voita.
Lisää pannulle paseerattu tomaatti, kerma ja mausteet. Lisää myös loput marinadista. Kun seos poreilee, lisää lihat kastikkeeseen, pienennä lämpöä ja kypsennä n. 30 minuutin ajan.
Keitä sillä välin riisi ohjeen mukaan.
Kun karitsa on mureaa, tarjoile butter lamb basmatiriisin ja naan-leipien kera. Koristele reilulla määrällä silputtua korianteria!