Butter lamb - Rönkä - maussa on sen voima

Butter lamb

Butter lamb

Kauppalista

  • n. 1 kg Rönkä Meri-Lapin Karitsan paistia
  • ½ tl garam masalaa
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl raastettua inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl vettä
  • 1 dl cremé fraichea tai turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl silputtua korianteria
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Butter lamb

Kuutioi paisti ja mausta se suolalla, pippurilla sekä garam masalalla. Kuumenna paistinpannu korkealle keskilämmölle, lisää 1 rkl voita ja ruskista lihat kauttaaltaan. Siirrä lihat sivuun pannulta ja lisää toinen ruokalusikallinen voita.

Silppua sipuli ja kuullota sitä voissa keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Lisää kurkuma, inkivääri ja valkosipuli. Jatka kypsentämistä, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja mausteet tuoksuvat voimakkaasti. Lisää vielä chilijauhe ja tomaattipyree, kaada joukkoon vesi koko ajan sekoittaen. Kun seos poreilee, lisää lihat kastikkeeseen ja kypsennä n. 30 minuutin ajan.

Keitä sillä välin riisi ohjeen mukaan.

Kun karitsa on mureaa, lisää joukkoon cremé fraiche sekä hunaja. Sekoita hyvin, anna kuplia pari kertaa ja tarjoile heti riisin kera. Koristele reilulla määrällä silputtua korianteria!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)