Grillattu karitsan kare

Grillattu karitsan kare

Kauppalista

  • 500-700 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan kare
  • Oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tuore timjaminoksa
  • 1 tuore rosmariininoksa
  • 2 dl lihalientä
  • ½ dl punaviiniä
  • Suolaa (tarvittaessa)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Grillattu karitsan kare

Grillattu karitsan kare on erittäin näyttävä ruoka, sillä tunnusomaiset kylkiluut jätetään paikoilleen grillaamisen aikana ja ne voi asetella kauniisti ristiin kun tarjotin kannetaan pöytään. Vapaavalintaiset lisukkeet ovat jokaisen grillaajan päätettävissä, mutta herkullinen kastike kannattaa ehdottomasti valmistaa!

Rönkä Meri-Lapin Karitsan kareen löydät pakasteosastolta, joten sulata tuote hyvin ennen kypsentämistä, mielellään yli 24h jääkaappilämpötilassa.

Valmistusohje:

Kun olet sulattanut karitsan kareet jääkaapissa, poista kareet pakkauksesta ja kuivaa niiden pinta huolellisesti talouspaperilla. Poista mahdolliset kalvot mahdollisimman tarkkaan ja katso samalla, mistä kohtaa varsinainen lihaisa osa alkaa. Rapsuta veitsellä tai puukolla kylkiluu puhtaaksi lihasta, jotta sinulle jää hienot "lihatikkarit" puhtaan luun päässä. Ota irti raaputetut lihat talteen ja sivele kareiden pintaan oliiviöljyä. Mausta suolalla ja jätä huoneenlämpöön odottamaan.

Laita grillihiilet kuumenemaan ja aloita samalla kastikkeen valmistus.

Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuumenna kasari korkealle keskilämmölle, lorauta pohjalle oliiviöljyä ja ruskista kylkiluista irrottelemasi lihat nopeasti. Lisää joukkoon hienonnetut salottisipulit ja jatka kypsentämistä kunnes sipulit alkavat olla läpikuultavia. Laita tämän jälkeen kasariin myös hienonnettu valkosipulinkynsi ja kuullota n. minuutin ajan.

Lisää kasariin lopuksi timjamin ja rosmariininoksat, lihaliemi sekä punaviini. Kuumenna poreilevaksi ja pienennä lämpöä sen verran, että kastike kiehuu hiljalleen mutta ei kuohu. Keitä kastiketta kokoon niin kauan, että sitä on jäljellä hieman yli puolet alkuperäisestä nestemäärästä.

Grillaa Meri-Lapin Karitsan kareet kuumassa (n. 175°C) grillissä ensin suoralla lämmöllä n. 1-2 minuutin ajan jotta saat ruskistettua pinnat kiinni. Siirrä ne ruskistuksen jälkeen epäsuoralle lämmölle ja kypsennä vielä 5-10 minuutin ajan, tai kunnes sisäpuoli on kauniin pinkki, eli medium. Jos käytät paistomittaria, sisälämpötila on parhaimmillaan 57°C asteessa.

Nosta kareet grillistä lepäämään ja siivilöi lopuksi kastike kauniiseen tarjoiluastiaan, josta sitä on helppo kaataa tai lusikoida kareen päälle.

 

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)