Grillattu rosmariinikaritsa

Grillattu rosmariinikaritsa

Kauppalista

Karitsa

  • 2 kpl Rönkä Karitsan ulkofile
  • 2 punasipulia
  • 1 ruukku rosmariinia (nypi pelkät lehdet)
  • 1 ruukku oreganoa (nypi pelkät lehdet)
  • 2 dl punaviinietikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2½ dl kreikkalaista jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Lisukkeeksi

  • 5-6 isoa tomaattia
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 punasipuli ohuina renkaina
  • Oliiviöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Grillattu rosmariinikaritsa

Kuivaa lihan pinta huolellisesti ja aseta fileet uunivuokaan marinointia varten.

Silppua 2 punasipulia karkeasti ja laita palat monitoimikoneeseen, joka on varustettu silppuriterällä. Lisää joukkoon oreganon ja rosmariinin lehdet ja pyöräytä pari kertaa, jotta sipulit ja yrtit sekoittuvat hieman. Lisää seuraavaksi etikka ja ½ dl oliiviöljyä ja käynnistä kone uudelleen. Sekoita kunnes karkea pyree muodostuu ja mausta se suolalla sekä pippurilla.

Taputtele pyrettä fileiden pintaan joka puolelle ja peitä uunivuoka tuorekelmulla. Anna marinoitua jääkaapissa n. 2 tuntia, jonka jälkeen vielä 45-60 minuuttia huoneenlämmössä ennen grillaamista.

Sekoita sillä välin kastike: mittaa kulhoon kreikkalainen jogurtti ja sitruunamehu, murskaa joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

Ennen grillaamista valmista lisukkeet. Siivuta tomaatit n. 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja asettele puolet niistä lautaselle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle suolaa, pippuria, hieman sitruunamehua ja tilkka oliiviöljyä. Siivuta seuraavaksi punasipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi ja asettele jälleen puolet sipulirenkaista tomaattisiivujen päälle. Mausta kuten tomaatitkin ja sen jälkeen tee toinen kerros tomaateista ja sipuleista ja mausta nekin.

Kuumenna grilli keskilämmölle tai hieman sitä korkeammalle lämpötilalle (150-200°C). Sytytä vain toisen puolen polttimet tai hiilet, jotta voit hyödyntää myös epäsuoraa kypsennystä. Nosta kuorrutetut fileet suoraan lämmönlähteen päälle ja kypsennä pinnat kiinni joka puolelta, kunnes pinta on kauniin ruskeaa ja paikoin jopa hiiltynyt. Kun olet ruskistanut pinnat, siirrä fileet epäsuoralle lämmölle, työnnä paistomittari fileen keskelle ja sulje grillin kansi. Jatka kypsentämistä, kunnes olet saavuttanut mieleisen kypsyysasteen (medium 55-57°C, kypsä 64-67°C).

Ota liha lepäämään leikkuulaudalle n. 5 minuuttia ennen tarjoilua ja leikkaa fileistä ohuita viipaleita, jotka asettelet tomaatti-sipulipedille. Valuta lihasiivujen päälle vielä ohuet nauhat oliiviöljyä ja ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.

Tarjoile karitsalautanen jogurttikastikkeen kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)