Hunajainen karitsan paisti

Hunajainen karitsan paisti

Kauppalista

  • 1 kpl (n. 1,5 kg) Rönkä Meri-Lapin Karitsan luuton paisti

Marinadi:

  • 6-8 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1-1½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl savupaprikamaustetta
  • 2 rkl oliiviöljyä

Kuorrute:

  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl sinappia

Kastike:

  • Paistoliemi
  • 1-2 dl vettä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • Suolaa
  • Valkopippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Hunajainen karitsan paisti

Poista Meri-Lapin Karitsan paisti pakkauksesta ja kuivaa paistin pinta talouspaperilla. Jos käytät pakastettua karitsan paistia, sulata paisti jääkaapissa hitaasti ennen ruoan valmistamista (1-2 vuorokautta).

Halkaise valkosipulinkynnet pitkittäissuunnassa ja sekoita muut marinadin ainekset keskenään. Voit käyttää myös tehosekoittimen leikkuuterää, jolloin yrtitkin hienontuvat helposti. Pistele karitsan paistiin reikiä terävällä, ohuella veitsellä ja työnnä halkaistut valkosipulinkynnet reikiin.

Hiero marinadia karitsan paistin pintaan kauttaaltaan ja jätä paisti jääkaappiin marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli.

Lämmitä uuni 200°C asteeseen ja valmista sillä välin kuorrute sekoittamalla hunaja ja sinappi keskenään.

Nosta karitsan paisti ritilällä varustettuun uunivuokaan tai suoraan uuniritilälle, mutta aseta paistin alle vuoka, johon paistonesteet tippuvat. Paahda paistia uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Nosta paisti uunista, valele sen pinta hunaja-sinappikuorrutteella ja työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan.

Kypsennä karitsan paistia uunissa vielä n. 1½ tuntia halutun kypsyysasteen saavuttamiseksi. Suosittelemme 57-60°C sisälämpötilaa, jolloin paisti jää upean pinkiksi ja mehukkaaksi sisältä, mutta pinta saa paahteisen sävyn hunajan karamellisoituessa.

Kun haluttu sisälämpötila on saavutettu, nosta paisti folion sisään vetäytymään kastikkeen valmistamisen ajaksi.

Kaada vesi uunivuokaan ja kaavi paistolastalla tai silikonisella nuolijalla kaikki paistoliemen rippeet vuoasta. Kuumenna pieni kasari liedellä keskilämmölle ja sulata voinokare kasarissa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoittele vispilällä jatkuvasti, kunnes jauhot alkavat suurustua. Kaada sitten paistoliemi kasariin siivilän läpi ja kuumenna poreilevaksi jatkuvasti sekoittaen. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja jatka kuumentamista, kunnes kastike on sopivan paksuista.

Tarjoile hunajainen karitsan paisti siivutettuna esimerkiksi kermaperunoiden ja punaviinin kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)