Karitsa-perunacurry - Rönkä - maussa on sen voima

Karitsa-perunacurry

Karitsa-perunacurry

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan paistia
  • 1 rkl murskattua valkosipulia
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 sipulia
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl punaista currytahnaa
  • 5 dl lihalientä
  • 4 kiinteää perunaa
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • Kourallinen korianteria tai persiljaa silppuna
  • Öljyä
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsa-perunacurry

Poista lihasta kalvot ja ylimääräiset rasvat ja siivuta liha ohuiksi siivuiksi. Liha kannattaa leikata hieman jäisenä niin saat ohuita ja nopeasti kypsyviä siivuja. Vaihtoehtoisesti voit hauduttaa lihan etukäteen kypsäksi ja käyttää vaikka pakastettuna tarpeen tullen. Varaa haudutukseen vähintään pari tuntia aikaa, riippuen siitä kypsennätkö lihan isona palana, siivuina vai valmiina kuutioina. Säilytä liemi curryn liemeksi.


Silppua sipulit, kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Kuumenna öljy isossa pannussa, lisää sipuli ja ruskista kevyesti. Lisää valkosipuli, inkivääri ja mausteet. Kuullota minuutin verran. Lisää liha ja paista kypsäksi. Lisää lihaliemi ja anna hautua puolisen tuntia. Lisää kookosmaito, perunat ja porkkanat (halutessasi lisää myös herneitä tai muita kasviksia). Hauduta kunnes kasvikset pehmenevät (n. 25 min). Lisää tuoreet yrtit ja tarjoa spelttihelmien, kvinoan tai riisin kera.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)