Karitsabolognese

Karitsabolognese

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauheliha
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 2 sellerinvartta raastettuna
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl salviaa
  • 5 dl lihalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • Parmesaania
  • Öljyä
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsabolognese

Ruskista karitsan jauheliha öljyssä ja mausta kevyesti suolalla. Siirrä karitsanliha sivuun ja lorauta pannulle lisää öljyä. Kuullota kasvikset keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipuli sekä yrtit ja kypsennä vielä hetki. Lisää lopuksi ruskistettu jauheliha takaisin pannulle.

Kaada viini pannulle ja kiehauta, jotta alkoholi haihtuu. Lisää lihaliemi ja tomaattimurska, kuumenna kiehuvaksi.

Pienennä lämpöä ja hauduta hiljalleen n. tunnin ajan tai kunnes kastike on redusoitunut paksuksi.

Valmista pasta ohjeen mukaan ja annostele lautasille. Lusikoi karitsabolognesea pastan päälle ja raasta pinnalle parmesaania.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)