Karitsabolognese

Karitsabolognese

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauheliha
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 2 sellerinvartta raastettuna
  • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl salviaa
  • 5 dl lihalientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • Parmesaania
  • Öljyä
  • Suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsabolognese

Karitsan jauheliha on vastaus kysymykseen "miten saisin arkiruokaan vaihtelua". Karitsapyörykät, karitsamureke tai ihan vain karitsan jauhelihakastike ovat erinomaisia herkkuruokia, joissa on pehmeä karitsan maku tuomassa mukavaa vaihtelua. Karitsan jauhelihaa kannattaa maustaa hieman eri tavalla kuin naudan jauhelihaa, sillä juurikin makujen yhdistelmät tuovat uusia makuelämyksiä myös niihin arkisiin ruokiin.

Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauheliha on lähellä tuotettua, puhdasta lihaa, josta valmistat kätevästi niin tutut jauheliharuoat kuin klassiset karitsareseptit maailman keittiökulttuureistakin. Jos pelkän karitsan jauhelihan käyttö arveluttaa vähäisen kokemuksen vuoksi, voit aivan hyvin sekoittaa sen joukkoon naudan tai porsaan jauhelihaa, jolloin maku on monen suuhun tutumpi.

Karitsabolognese on tuttu italialaisen keittiön kulmakivi, jolla pääset helposti karitsanlihan makuun!

Valmistusohje:

Ruskista karitsan jauheliha öljyssä kuumalla pannulla tai paistokasarissa ja mausta jauheliha kevyesti suolalla. Siirrä karitsanliha sivuun ja lorauta pannulle lisää öljyä. Kuullota kasvikset keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipuli sekä yrtit ja kypsennä vielä hetki. Lisää lopuksi ruskistettu jauheliha takaisin pannulle.

Kaada viini pannuun ja kiehauta, jotta alkoholi haihtuu. Lisää sen jälkeen lihaliemi sekä tomaattimurska ja kuumenna seos kiehuvaksi.

Pienennä lämpöä ja hauduta hiljalleen n. tunnin ajan tai kunnes kastike on redusoitunut ihanan paksuksi. Paksu kastike tarttuu paremmin pastaan ja on syötävissä haarukalla italialaiseen tapaan.

Valmista pasta ohjeen mukaan ja annostele lautasille. Lusikoi karitsabolognesea pastan päälle ja raasta pinnalle reilusti parmesaania.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)