Karitsacarpaccio

Karitsacarpaccio

Kauppalista

  • n. 200 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan sisä- tai ulkofilettä kohmeisena
  • Oliiviöljyä
  • Sitruunamehua
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Parmesania tai muuta kovaa, kypsytettyä juustoa
  • Basilikaa, rucolaa tai kirsikkatomaatteja koristeeksi
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsacarpaccio

Carpaccio on italialainen ruokalaji, joka koostuu erittäin ohuiksi siivuiksi leikatusta raa'asta lihasta. Perinteisesti carpaccio tehdään naudanlihasta, erityisesti sisäfileestä, mutta se voidaan valmistaa myös esimerkiksi porosta tai karitsasta. Raa'an porsaanlihan nauttimista ei suositella. Erittäin ohuet siivut asetetaan lautaselle ja ne maustetaan usein oliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Yleensä annosta täydennetään parilla yksinkertaisella ainesosalla, kuten kapriksilla, parmesaanilla tai rucolalla.

Carpaccio keksittiin Venetsiassa vuonna 1950 ja se on saanut nimensä italialaisen taidemaalarin Vittore Carpaccion mukaan, koska annoksen kirkkaat värit muistuttivat hänen maalauksiaan. Nykyään carpacciosta on monia erilaisia versioita ja se on suosittu alkuruoka ympäri maailmaa.

Karitsacarpaccio tuo laadukkaan karitsanlihan hienostuneen maun esille parhaalla tavalla. Koska lihaa ei kypsennetä (poislukien hienoinen raakakypsyminen sitruunamehun avulla), maku on hyvin erilainen kuin pihvissä, vaikka raaka-aine on sama.

Valmistusohje:

Poista fileestä mahdolliset kalvot ja rasva. Leikkaa se aivan seitinohuiksi viipaleiksi (voit myös ohentaa viipaleet käsin parin kelmun välissä).

Levitä viipaleet yhteen kerrokseen lautaselle. Ripottele päälle merisuolaa ja rouhi pippuria. Anna maustua vartin verran. Pirskottele päälle hiukan öljyä ja sitruunamehua, ja ripottele juustolastuja.

Tarjoile välittömästi alkupalana tai herkkuna hyvän viinin kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)