Karitsalihapiirakka - Rönkä - maussa on sen voima

Karitsalihapiirakka

Karitsalihapiirakka

Kauppalista

Taikina

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1½ tl suolaa
  • 2 ps kuivahiivaa tai reilu 1 pkt tuorehiivaa
  • 100 g voisulaa
  • n. 13 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna voiteluun

Täyte

  • 1 dl puuroriisiä tai spelttihelmiä
  • 4 dl vettä
  • 1 liemikuutio
  • 1 tähtianis
  • 3 isoa sipulia
  • 2 rkl sokeria
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  • 400 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsalihapiirakka

Kiehauta vesi, lisää liemikuutio, tähtianis ja riisi/speltti ja keitä kypsäksi. Pilko sipulit ja kuullota ne miedolla lämmöllä rasvassa pannulla. Ripottele kuullottumisen jälkeen sipulien päälle sokeria ja anna karamellisoitua. Lisää valkosipuli ja paista hetki. Ruskista jauheliha toisessa pannussa ja mausta. Yhdistä sipuliseos, jauheliha, jyvät (valuta ja poista tähtianis) ja juusto. Sekoita ja tarkista suola.

Jaa noussut taikina n. 20 osaan. Kauli reiluiksi soikioiksi (n. 0,5 cm paksu) ja pistä keskelle iso ruokalusikallinen täytettä. Voitele reunat vedellä tai kananmunalla ja painele tiukasti umpeen. Anna piirakoiden kohota vielä vartti. Tee pelti (n. 7 kpl) kerrallaan siten, että nostatat aina seuraavan pellillisen edellisten ollessa uunissa. Paista n. 15–20 min +200–225 asteessa, voitele suolalla maustetulla voisulalla heti uunista tullessa ja anna pehmetä liinan alla. Tarjoile välipalaksi tai illanistujaisissa salaatin kera.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)