Karitsan entrecote tomaattikastikeessa

Karitsan entrecote tomaattikastikeessa

Kauppalista

Karitsan entrecote

  • 400 g Rönkä Karitsan entrecote
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1½ rkl meiramia
  • 1½ rkl rosmariinia
  • 1½ rkl salviaa
  • 1½ rkl timjamia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Tomaattikastike

  • ½ dl tuoretta basilikaa silputtuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • 2 salottisipulia
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 mieto punainen chili silputtuna
  • 1 rkl kapriksia
  • 3 anjovisfilettä silputtuna
  • ½ punainen paprika
  • ½ sitruunan kuori raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsan entrecote tomaattikastikeessa

Karitsan entrecote tunnetaan yleensä sen hienostuneesta mausta ja pehmeästä koostumuksesta. Karitsan liha on vähärasvaista, mutta silti mehevää. Monet valmistavat karitsan entrecotea grillissä, pannulla tai uunissa saadakseen herkullisen paistopinnan mutta säilyttääkseen samalla lihan mehevyyden.

Karitsanlihan maku voi vaihdella sen mukaan, mitä ruokaa karitsa on syönyt ja miten se on kasvatettu. Lähituottajamme ovat jo pitkään olleet läheisiä kumppaneitamme ensiluokkaisen karitsanlihan toimittajina, eikä suotta. Karitsan entrecote on yleensä herkullinen valinta, jos etsit vaihtelua naudalle tai porsaalle, ja haluat nauttia karitsan hienostuneesta mausta.

Valmistusohje:

Aloita marinoimalla karitsanliha: kuivaa entrecoten pinta talouspaperilla ja aseta se uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla, jonka jälkeen sekoita pienessä kulhossa oliiviöljy, yrtit sekä erittäin hienoksi murskattu (tai morttelissa tahnaksi jauhettu) valkosipuli. Hiero mausteöljy karitsan entrecoten pintaan ja anna sen maustua n. 30 minuuttia.

Valmista sillä välin tomaattikastike: silppua basilika, valkosipulinkynsi, salottisipulit ja chili. Siirrä puolet basilikasta, öljystä ja timjamista kulhoon. Lisää joukkoon silputut salottisipulit, valkosipuli, kirsikkatomaatit, chili, suola sekä pippuri ja sekoita. Kaada seos uunipellille ja paahda uunissa 30-45 minuuttia kunnes tomaatit alkavat halkeilla.

Anna tomaattien jäähtyä ja sekoita ne kasarissa lopun basilikan, öljyn, timjamin, kapristen, silputtujen anjovisfileiden, sitruunankuoren ja -mehun sekä kuutioidun paprikan kanssa. Lämmitä seosta matalalla lämmöllä, mutta älä anna kiehahtaa.

Kypsennä seuraavaksi karitsan entrecote grillissä suoralla lämmöllä tai valurautapannulla liedellä keskikorkeassa lämpötilassa. Voit halutessasi työntää paistomittarin lihan paksuimpaan kohtaan, jotta pystyt seuraamaan sisälämpötilaa haluttuun kypsyysasteeseen. Suosittelemme kuitenkin mediumia tai medium+:aa (n. 56°C).

Anna karitsanlihan levätä n. 10 minuuttia ennen sen siivuttamista. Tarjoile tomaattikastikkeen sekä kuskusin kera!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)