Tähteä viidestä
(0 arviota)
Karitsan entrecote on mureaa ja sopivan rasvaista lihaa, joka pääsee oikeuksiinsa pihveinä pannulla paistettuna tai uunissa hitaasti haudutettuna. Karitsaa käytetään paljon Välimeren maiden keittiöissä sekä Afrikan ja Lähi-idän ruokakulttuureissa. Suomalaisten ruokapöytiin karitsa kuuluu erottamattomasti pääsiäisenä ja juhannuksena, jolloin halutaan nauttia juhlavampaa herkkuruokaa hieman erilaisella makumaailmalla.
Tämä karitsan entrecote kypsyy uunissa matalalla lämmöllä hitaasti, jolloin siitä tulee äärimmäisen mehukasta ja mausteet pääsevät kunnolla imeytymään lihaan. Tarjoile suussa sulava entrecote perunoiden, tuoreen leivän sekä tsatsikin kera, jolloin pääset kreikkalaiseen tunnelmaan!
Nosta Rönkä Karitsan entrecote huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen valmistusta. Pyyhi lihan pinta kuivaksi talouspaperilla ja leikkaa siitä n. 2-3 cm paksuja pihvejä. Asettele pihvit kannelliseen uunipataan.
Raasta n. puolet sitruunan kuoresta ja laita se odottamaan. Raasta myös parmesaani valmiiksi (voit sekoittaa sen sitruunankuoren joukkoon). Kuori valkosipulinkynnet ja siivuta ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valuta karitsan entrecoten päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla molemmin puolin. Lisää entrecotepihvien joukkoon myös viipaloidut valkosipulinkynnet ja kääntele pihvejä niin, että valkosipulia on myös pihvien alapuolella ja niiden välissä.
Laita pataan kansi päälle ja siirrä se 120°C asteiseen uuniin. Kypsennä entrecotea n. 2,5 tuntia ja valmistele sillä välin tämä herkullinen tsatsiki.
Silppua puolet persiljanipusta ja lisää sen joukkoon raastettu sitruunankuori sekä parmesaani. Voit halutessasi puristaa joukkoon hieman sitruunamehua tai lorauttaa tilkan oliiviöljyä, jotta saat seoksesta tahnamaisen.
Kun karitsan entrecote on täydellisen ylikypsää, ripottele niiden päälle juuri valmistamasi sitruunainen persiljasilppu. Tarjoile perunoiden sekä tsatsikin ja tuoreen leivän kera. Nauti leveän hymyn saattelemana!