Tähteä viidestä
(0 arviota)
Karitsan kare on juuri sopivan rasvaista lihaa grillattavaksi ja karitsan omintakeinen maku sopii erinomaisesti avotulella valmistettavaksi. Kareen kylkiluu tekee siitä myös helppoa sormiruokaa ulkona syötäväksi. Grillaa kare pihveinä ja tarjoile osana runsasta salaattipöytää patonkien ja paahdettujen perunoiden kera!
Sulata Rönkä Meri-Lapin Karitsan kare jääkaapissa n. vuorokauden ajan ennen valmistusta. Kun olet valmis grillaamaan, nosta kare huoneenlämpöön n. puoli tuntia etukäteen. Leikkaa karitsan kareesta pihvejä kylkiluiden välistä ja mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
Sekoita marinadin ainekset pienessä kasarissa ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes kastike alkaa sakeutua. Keittele kokoon, kunnes kastike on juoksevaa, mutta herkullisen tahmaista. Jätä pienimmälle lämmölle siksi aikaa kun grillaat kareen.
Kuumenna grilli kunnolla kuumaksi (200-250°C astetta) ja jätä osa grillistä epäsuoraa kypsennystä varten, eli asettele hiilet 2/3 alalle tai sytytä kaasugrillistä vain osa polttimoista.
Kypsennä karepihvejä suoralla lämmöllä n. minuutin ajan per puoli. Käännä ajoittain ja tarkista kypsyys yhdestä pihvistä kun olet ruskistanut molemmat puolet. Karitsan kare on parhaimmillaan mediumina eli sisältä punertavana, mutta jos haluat kypsiä pihvejä, jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä grillin reunassa.
Siirrä grillatut pihvit laakeaan vuokaan ja valuta niiden päälle valmistamasi kastike. Koristele silputuilla kevätsipulinvarsilla ja tarjoile näppäränä sormiruokana grillijuhlissa!