Karitsanpaisti padassa - Rönkä - maussa on sen voima

Karitsanpaisti padassa

Karitsanpaisti padassa

Kauppalista

  • 1 kpl (n. 1,5 kg) Rönkä Karitsan paisti luuton
  • 5-6 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli lohkottuna
  • 5 timjaminoksaa
  • 1-2 rosmariininoksaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2-3 dl lihalientä
  • Suolaa
  • Pippuria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Karitsanpaisti padassa

Esilämmitä uuni 240°C asteeseen. Tee terävällä veitsellä pistoja paistiin ja työnnä kuoritut ja halkaistut valkosipulinkynnet niihin. Voit halutessasi laittaa myöhemmin pataan joukon kuorimattomia valkosipulinkynsiä, mikäli pidät valkosipulista paljon.

Sekoita kuivat mausteet keskenään ja hiero niitä paistin pintaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja hiero vielä kauttaaltaan.

Laita paisti uunipataan ja kypsennä uunissa ilman kantta n. 20-30 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua.

Ota pata uunista, pienennä lämpöä 175°C asteeseen, käännä paisti ympäri ja laita loput ainekset pataan. Lisää nestettä niin paljon, että pinta ulottuu lähes puoliväliin paistia. Laita kansi päälle ja kypsennä nyt matalammalla lämmöllä 2½-3 tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa.

Ota pata jälleen uunista, käännä paisti ja kypsennä vielä 1-2 tuntia, kunnes paisti on erittäin mureaa ja ylikypsää.

Nosta paisti padasta lepäämään, siivilöi liemi ja valmista liemestä suurustamalla herkullinen kastike murealle paistille!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)