Korma - Rönkä - maussa on sen voima

Korma

Korma

Kauppalista

  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4 tl curryjauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ½ tl jauhettuja korianterin siemeniä
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl kuminaa
  • Ripaus jauhettua kardemummaa
  • Ripaus muskottipähkinää
  • 3 rkl öljyä
  • 3 tomaattia kuutioina
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 dl murskattuja manteleita
  • ½ tlk kookosmaitoa
  • 1½ dl maustamatonta jogurttia
  • ½ punainen chili hienonnettuna
  • 1 rkl fariinisokeria
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Korma

Marinoi valitsemasi liha öljyllä, garam masalalla, currylla, suolalla ja pippurilla. Kääntele mausteet hyvin lihan sekaan ja jätä maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli jääkaapissa.

Kypsennä lihat pannulla keskikorkealla lämmöllä. Nosta sivuun odottamaan kastikkeen valmistumista.

Valmista seuraavaksi kastike:

Laita lohkotut sipulit, valkosipulinkynnet ja n. 2 dl vettä tehosekoittimeen ja soseuta.

Mittaa listan mausteet curryjauheesta muskottipähkinään erilliseen kulhoon ja sekoita.

Kuumenna paistokasarissa 3 rkl öljyä keskilämmölle ja lisää sipulipyree. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa tummua hieman. Lisää joukkoon kuutioidut tomaatit, inkivääri, murskatut mantelit, kookosmaito, jogurtti, chili, fariinisokeri sekä aiemmin mittaamasi mausteet. Sekoita hyvin ja pienennä lämpöä niin, että seos kuplii kevyesti.

Hauduta vähintään 30 minuuttia ja anna kastikkeen keittyä kokoon hieman. Lisää sopivan kokoiseksi pilkotut kypsennetyt lihat ja anna poreilla vielä 15-30 minuuttia.

Tarjoile basmatiriisin ja naan-leivän kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.