Kreikkalainen karitsapasta - Rönkä - maussa on sen voima

Kreikkalainen karitsapasta

Kreikkalainen karitsapasta

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tlk paseerattua tomaattia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • Ripaus kanelia
  • 1 pkt pennepastaa
  • 100-150 g fetajuustoa
  • Oliiviöljyä
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Kreikkalainen karitsapasta

Ruskista jauheliha pannulla. Silppua sipuli ja valkosipulit ja lisää ne kypsennyksen loppuvaiheessa paistinpannulle. Lisää myös kuivamausteet ja sekoita, kuullota hetki kunnes sipulit ovat pehmenneet hieman. Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti ja sitruunamehu, kuumenna kuplivaksi ja peitä lopuksi kannella. Hauduta kannen alla 20-30 minuuttia.

Keitä pasta ohjeen mukaan suolavedessä ja valuta, kun pasta on al dente.

Öljyä iso uunivuoka, kaada pasta vuokaan ja lisää jauhelihakastike. Sekoita hyvin ja murenna päälle runsaasti fetajuustoa. Peitä vuoka foliolla.

Kypsennä uunin keskitasolla 175°C asteessa 30-45 minuuttia. Poista folio vuoan päältä ja kypsennä vielä n. 15 minuuttia tai kunnes feta alkaa saada väriä.

VINKKI: Pinnalle voi laittaa koristeeksi kokonaisia, tuoreita basilikanlehtiä!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.