Meri-Lapin Karitsa-kaalikääryleet

Meri-Lapin Karitsa-kaalikääryleet

Meri-Lapin Karitsa-kaalikääryleet

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa
  • 1-2 keräkaalia
  • vettä
  • 100 g ohrasuurimoita
  • 100 g sipulia hienonnettuna ja kuullotettuna
  • Kaalin sisustaa hienonnettuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl meiramia
  • 0,5 dl siirappia
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 20 g voita
  • suolaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Meri-Lapin Karitsa-kaalikääryleet

Kypsennä kaali keittämällä, irrota ulkolehdet ja hienonna pienet sisälehdet täytteeseen. Keitä ohrasuurimot vedessä kypsiksi, kuullota sipuli ja ruskista jauheliha. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Tee kääryleet laittamalla täytettä kaalin esikeitetyille ulkolehdille ja rullaamalla ne napakoiksi kääryleiksi. Lado kääryleet uunivuokaan, valuta päälle hieman siirappia ja lisää voinokareet. Paista kääryleitä 200°C asteisessa uunissa kunnes kääryleet saavat kauniin ruskean pintavärin. Käännä kääryleet ja valele tarvittaessa paistoliemellä ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä (130°C astetta).

Tarjoa puolukkasurvoksen sekä perunoiden kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.