Meri-Lapin Karitsakeitto - Rönkä - maussa on sen voima

Meri-Lapin Karitsakeitto

Meri-Lapin Karitsakeitto

Kauppalista

  • 500 g Rönkä Karitsan keittoliha TAI 500 g Rönkä lämminsavustettu karitsan paisti
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 sipuli
  • ½ dl ohrasuurimoita
  • 1½ l vettä
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ½ kaali suikaloituna
  • 2 porkkanaa kuutioina
  • ½ lanttu kuutioina
  • 5 perunaa kuutioina
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Meri-Lapin Karitsakeitto

Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa ja lisää murskattu valkosipulinkynsi. Kuullota hetki ja lisää lihat. Ruskista lihoja hiljalleen ja lisää lopuksi silputtu sipuli kuullottumaan myös.

Lisää seuraavaksi ohrasuurimot ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Kuori samalla pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto pois. Lisää timjami ja keittele hiljalleen n. puoli tuntia.

Lisää juurekset ja kaali ja jatka keittämistä, kunnes juurekset ovat pehmenneet sopivasti (n. 20 minuuttia).

Tarjoile kuumana hapanleivän ja piimän kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.