Meri-Lapin Karitsavartaat - Rönkä - maussa on sen voima

Meri-Lapin Karitsavartaat

Meri-Lapin Karitsavartaat

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa
  • 1 vihreä chili
  • 1 sipuli
  • 2 rkl korianteria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • ½tl jauhettua kuminaa
  • 2 tl rouhittuja manteleita
  • 1 kananmuna
  • Öljyä
  • Grillivartaita (puisia tai metallisia)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Meri-Lapin Karitsavartaat

Liota puisia grillivartaita vähintään puoli tuntia ennen grillausta, jotta ne eivät pala grillissä. Metallisille tätä ei luonnollisesti tarvitse tehdä. Silppua chili, sipulit ja korianteri hienoksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta pitkulaisia vartaita tikkujen ympärille ja sivele niiden pintaan öljyä. Lämmitä grilli n. 170°C -asteiseksi ja paista vartaita kansi kiinni, sivellen vartaille öljyä aina kun kääntelet niitä. Paista kauniin ruskeiksi, mutta varo, etteivät vartaat pääse kuivumaan.

Tarjoile riisin ja tsatsikin kera!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.