Minttukastike Meri-Lapin Karitsalle

Minttukastike Meri-Lapin Karitsalle

Kauppalista

  • 1 nippu tuoretta minttua
  • 1 dl lihalientä
  • 1 dl salottisipulia silputtuna
  • 6 rkl punaviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Minttukastike Meri-Lapin Karitsalle

Silppua minttu ja laita 1/4 siitä sivuun. Laita pieneen kasariin lihaliemi, 3/4 mintusta, silputut salottisipulit, etikka sekä sokeri ja kuumenna keskilämmöllä kunnes sokeri on kokonaan liuennut liemeen. Anna poreilla kevyesti 2-4 minuuttia ja nosta pois liedeltä. Laita kasariin kansi päälle ja anna kastikkeen seistä rauhassa n. 2 tuntia.

Siivilöi tämän jälkeen kastike toiseen kasariin ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää maissitärkkelys ja sekoita vispilällä kunnes kastike paksuuntuu ja muuttuu jälleen kirkkaaksi, n. 2-3 minuutin ajan. Maista ja lisää suolaa jos koet tarpeelliseksi.

Nosta kastike jälleen liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit laittaa kastikkeen myös jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän herkkuateriaa. Lisää lopuksi jäljellä oleva 1/4 mintusta ja sekoita hyvin. Tarjoile kylmänä kastikkeena Meri-Lapin Karitsan kanssa!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)