Minttukastike Meri-Lapin Karitsalle - Rönkä - maussa on sen voima

Minttukastike Meri-Lapin Karitsalle

Minttukastike Meri-Lapin Karitsalle

Kauppalista

  • 1 nippu tuoretta minttua
  • 1 dl lihalientä
  • 1 dl salottisipulia silputtuna
  • 6 rkl punaviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Minttukastike Meri-Lapin Karitsalle

Silppua minttu ja laita 1/4 siitä sivuun. Laita pieneen kasariin lihaliemi, 3/4 mintusta, silputut salottisipulit, etikka sekä sokeri ja kuumenna keskilämmöllä kunnes sokeri on kokonaan liuennut liemeen. Anna poreilla kevyesti 2-4 minuuttia ja nosta pois liedeltä. Laita kasariin kansi päälle ja anna kastikkeen seistä rauhassa n. 2 tuntia.

Siivilöi tämän jälkeen kastike toiseen kasariin ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää maissitärkkelys ja sekoita vispilällä kunnes kastike paksuuntuu ja muuttuu jälleen kirkkaaksi, n. 2-3 minuutin ajan. Maista ja lisää suolaa jos koet tarpeelliseksi.

Nosta kastike jälleen liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit laittaa kastikkeen myös jääkaappiin odottamaan seuraavan päivän herkkuateriaa. Lisää lopuksi jäljellä oleva 1/4 mintusta ja sekoita hyvin. Tarjoile kylmänä kastikkeena Meri-Lapin Karitsan kanssa!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.