Munakoiso-karitsapata - Rönkä - maussa on sen voima

Munakoiso-karitsapata

Munakoiso-karitsapata

Kauppalista

  • n. ½ kg Rönkä karitsan lapaa kuutioina
  • 1 iso munakoiso n. 3 cm kuutioina
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl punaviiniä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 5 dl lihalientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 kanelitanko
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa
  • Oliiviöljyä
  • Tuoretta persiljaa koristeeksi
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Munakoiso-karitsapata

Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Kuutioi munakoiso ja karitsan lapa, silppua sipuli karkeaksi silpuksi sekä hienonna valkosipulinkynnet.

Pyörittele munakoisokuutiot oliiviöljyssä ja paahda uunissa n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Pienennä uunin lämpötilaa 150°C asteeseen. Nosta munakoisot sivuun odottamaan seuraavaa vaihetta. Ruskista karitsanlihakuutiot padassa oliiviöljyssä ja nosta nekin sivuun. Lisää vielä hieman oliiviöljyä padan pohjalle ja kuullota sipulia sekä valkosipulia muutaman minuutin ajan, mutta älä ruskista liikaa.

Lisää pataan munakoisot, ruskistetut karitsanlihat, mausteet (persiljaa lukuunottamatta) sekä nesteet. Sekoita hyvin ja siirrä pata uuniin. Kypsennä 3-4 tuntia ja sekoita pariin otteeseen kypsennyksen aikana.

Tarjoile riisin, pastan, perunoiden tai vaikka vain tuoreen leivän kanssa ja koristele persiljalla!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)