Paistettu Meri-Lapin Karitsan maksa - Rönkä - maussa on sen voima

Paistettu Meri-Lapin Karitsan maksa

Paistettu Meri-Lapin Karitsan maksa

Kauppalista

  • 2 kpl Rönkä Karitsan maksaa
  • 2 punasipulia ohuina renkaina
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 4 siivua pekonia
  • 1 dl täysmaitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl Madeiraa
  • ½ dl vettä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Ripaus sokeria
  • 1 rkl öljyä
  • Voita paistamiseen
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Paistettu Meri-Lapin Karitsan maksa

Leikkaa maksasta 1 cm paksuisia viipaleita ja kuivaa ne talouspaperilla. Laita viipaleet kulhoon ja kaada päälle täysmaito. Pyörittele maksaviipaleita, jotta ne marinoituvat maidossa hetken verran (n. 10-15 min.)

Sillä välin kuullota sipulirenkaat voissa keskilämmöllä. Älä anna sipuleiden ruskistua, vaan kypsennä kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Lisää sitten joukkoon timjami, suola, mustapippuri ja ripaus sokeria ja jatka sipuleiden karamellisointia n. puolen tunnin ajan.

Ota maksaviipaleet maidosta, kuivaa viipaleiden pinta ja pyöräytä ne suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa, jotta ne saavat ohuen jauhopinnoitteen.

Kuumenna toinen paistinpannu ja ruskista pekonisiivut ilman rasvaa. Nosta ruskistuneet siivut talouspaperin päälle ja ruskista seuraavaksi maksat pekonin rasvassa (n. 3-4 minuuttia per puoli). Ruskista kaikki maksaviipaleet ja nosta sivuun odottamaan.

Kun kaikki maksaviipaleet on ruskistettu, kaada madeira ja vesi paistinpannulle ja kiehauta. Kaavi samalla pannun pohjalta kaikki maut kastikkeeseen. Lisää joukkoon lopuksi maksaviipaleet sekä sipulit ja kuumenna parin minuutin ajan.

Tarjoile perunamuusin kanssa ja asettele rapea pekonisiivu annoksen päälle.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)