Paprikalla ja chilillä maustettua Meri-Lapin Karitsaa

Paprikalla ja chilillä maustettua Meri-Lapin Karitsaa

Kauppalista

  • 400 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan lapaa tai paistia kuutioina
  • Öljyä
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl mustapippuria
  • Suolaa
  • 200 g sipulia hienonnettuna
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 2-3 laakerinlehteä
  • 2-3 rkl paprikajauhetta
  • 1-2 tl chilijauhetta TAI 1 tuore punainen chili hienonnettuna
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • Lihalientä
  • 100 g punaista paprikaa kuutioina
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Paprikalla ja chilillä maustettua Meri-Lapin Karitsaa

Sulata karitsanliha jääkaapissa ja poista se pakkauksesta, jonka jälkeen kuivaa lihan pinta. Kuutioi karitsan lapa tai paisti reiluiksi, n. 2-3 cm kuutioiksi. Ruskista karitsanlihakuutiot öljyssä ja ripottele kypsennyksen loppuvaiheessa lihan sekaan paprikajauhe. Kuullota samalla sipulit padassa.

Lisää pataan muut mausteet ja ainekset. Lisää nestettä juuri sen verran, että lihapalat peittyvät. Hauduta matalalla lämmöllä kypsäksi (n. 1 tunti). Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kuutioitu paprika.

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)