Shashlik - Rönkä - maussa on sen voima

Shashlik

Shashlik

Kauppalista

  • 2 kg Rönkä Meri-Lapin Karitsaa kuutioina
  • 4 laakerinlehteä
  • 4 sipulia renkaina
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl vettä
  • Ripaus tulista paprikajauhetta
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Shashlik

Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa niin, että mausteet tarttuvat lihakuutioihin tasaisesti. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

Lämmitä grilli kuumaksi ja valmista vartaat: työnnä metallivartaisiin lihapaloja ja halutessasi paprikaa sekä sipulilohkoja peräjälkeen. Perinteisesti shashlikiin laitetaan vain lihaa, lisukkeet ovat erillään, mutta nykyään voidaan valmistaa nekin samassa vartaassa.

Grillaa vartaita suoralla lämmöllä nopeasti ruskistaen, mutta varo etteivät lihat pääse palamaan. Kääntele vartaita jatkuvasti ja tarkkaile kypsyyttä. Shashlikit ovat valmiita kun lihat ovat kypsyneet kauttaaltaan.

Tarjoile välittömästi höyryävän kuumina! Voit halutessasi lisätä tulista paprikajauhetta grillaamisen jälkeen jos haluat ruokaasi hieman enemmän potkua.

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.