Tähteä viidestä
(0 arviota)
Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa niin, että mausteet tarttuvat lihakuutioihin tasaisesti. Peitä kulho tuorekelmulla ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Lämmitä grilli kuumaksi ja valmista vartaat: työnnä metallivartaisiin lihapaloja ja halutessasi paprikaa sekä sipulilohkoja peräjälkeen. Perinteisesti shashlikiin laitetaan vain lihaa, lisukkeet ovat erillään, mutta nykyään voidaan valmistaa nekin samassa vartaassa.
Grillaa vartaita suoralla lämmöllä nopeasti ruskistaen, mutta varo etteivät lihat pääse palamaan. Kääntele vartaita jatkuvasti ja tarkkaile kypsyyttä. Shashlikit ovat valmiita kun lihat ovat kypsyneet kauttaaltaan.
Tarjoile välittömästi höyryävän kuumina! Voit halutessasi lisätä tulista paprikajauhetta grillaamisen jälkeen jos haluat ruokaasi hieman enemmän potkua.