Tikka Masala - Rönkä - maussa on sen voima

Tikka Masala

Tikka Masala

Kauppalista

Marinadi:

  • n. 4 cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • Ripaus chilijauhetta
  • 1 tl jauhettuja korianterin siemeniä
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 vihreä chili

Kastike:

  • 3 rkl voita
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1½ tl kuminaa
  • 1½ tl sinapinsiemeniä
  • ½ tl jauhettua sarviapilaa
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 4 kardemumman siementä hieman litistettynä
  • 1 kanelitanko
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ dl murskattuja manteleita
  • 1 rkl etikkaa
  • 6 dl paseerattua tomaattia
  • 1 dl crème fraichea
  • Ripaus fariinisokeria
  • Tuoretta korianteria tarjoiluun
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Tikka Masala

Valmista ensiksi marinadi lihalle. Laita lihapalat kulhoon tai kannelliseen astiaan odottamaan marinointia. Laita inkivääri, valkosipulinkynnet ja n. 1 dl vettä tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi soseeksi. Ota puolet soseesta sivuun ja jatka jäljelle jäävän marinadin soseuttamista, kunnes se on hienon tasaista. Voit tarvittaessa lisätä vettä hieman. Kaada marinadi lihojen päälle ja sekoita. Anna lihojen maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli.

Kuumenna paistokasari keskilämmölle ja lisää 2 rkl voita. Kuullota sipulisilppua voissa kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää mausteet ja aiemmin sivuun ottamasi maustesose, kuumenna kuplivaksi.

Lisää joukkoon tomaattipyree, murskatut mantelit, etikka ja ripaus sokeria. Anna kuplia parin minuutin ajan samalla sekoittaen.

Sekoita mukaan paseerattu tomaatti ja täytä pakkaus puoleen väliin vedellä, huuhdellen loput paseeratusta tomaatista kastikkeeseen. Lisää vesi ja jatka hauduttamista 2-3 tunnin ajan siten, että kastike poreilee hieman. Kastikkeen kuuluu paksuuntua hauduttamisen aikana.

Pyyhi tai valuta marinadi lihoista ja kypsennä ne pannulla tai grillissä korkealla lämmöllä niin, että liha on kunnolla ruskistunutta.

Laita ruskistetut lihat kastikkeeseen, lisää crème fraiche ja jatka kypsentämistä vielä 30-60 minuuttia. Lisää viimeinen ruokalusikallinen voita antamaan kiiltoa juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile basmatiriisin ja naan-leivän kera, koristele hienonnetulla korianterilla!

Kokeile myös

Lihapullat ruotsalaisittain

Vaikka se on joskus vaikea myöntää itselleen. Mikään ei voita kunnon ruotsalaisten lihapullien makua.