Helpot jauhemaksapihvit

Helpot jauhemaksapihvit

Kauppalista

  • 1 plo Rönkä Naudan maksapihvitaikinaa
  • 2 isoa sipulia
  • Voita paistamiseen

Valkosipulikermaperunat

  • n. 1 kg kiinteitä perunoita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • 2 dl kuohukermaa
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Helpot jauhemaksapihvit

Kun mielesi tekee vanhoja kunnon jauhemaksapihvejä, mutta taikinan valmistaminen ei oikein houkuttaisi, olemme ratkaisseet ongelman puolestasi: Rönkä Naudan maksapihvitaikina on paistovalmis tuote, joka sisältää vain laadukkaita raaka-aineita eikä ollenkaan turhia lisäaineita! Pakastettu tuote on näppärä poimia kaupan pakasteosastolta mukaan, sulattaa jääkaapissa yön yli ja paistaa seuraavana päivänä siinä ajassa kun kermaperunat paistuvat uunissa.

Yhdestä pullollisesta valmistat 8-10 jauhemaksapihviä, eli keskivertoperheen aterian käden käänteessä. Katso myös muut maksapihvitaikinaa hyödyntävät reseptimme!

Valmistusohje:

Sulata Rönkä Naudan maksapihvitaikinaa jääkaapissa yön yli tai vuorokauden verran. Hidas sulatus on tuotteen kannalta parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi vesihauteessa tai lämpimällä pöydällä.

Kuori sipulit ja leikkaa niistä reiluja siivuja, jotka erottelet renkaiksi. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle, lisää voita ja kypsennä sipulirenkaita pannulla niin kauan, kunnes ne alkavat ruskistua ja karamellisoitua upeasti.

Kuori ja siivuta perunat. Murskaa myös valkosipulinkynnet. Aseta perunat ja valkosipulit uunivuokaan, lisää suolaa ja pippuria, sekoita hyvin ja kaada joukkoon kuohukerma. Kypsennä 200°C asteisessa uunissa n. 50 minuuttia, tai hieman pidempäänkin mikäli perunat eivät ole vielä kypsyneet läpi asti.

Kuumenna toinen paistinpannu maksapihvejä varten hieman keskilämpöä korkeammalle lämmölle ja lisää reilusti voita. Ravista Naudan maksapihvitaikinaa hyvin, kaada pannulle 3-4 pihviä kerrallaan ja ruskista parin minuutin ajan per puoli.

Kun perunat ovat valmiit, kauhaise lautaselle reilusti valkosipulikermaperunoita, asettele maksapihvit perunoiden rinnalle ja nosta maksapihvien päälle reilusti kauniin ruskeita ja makeita sipulirenkaita. Puolukkahillo sopii myös, mutta ei ole välttämättömyys!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)