Italian Beef herkkupaistista

Italian Beef herkkupaistista

Kauppalista

  • 1 kpl Rönkä Pintamaustettu naudan herkkupaisti (n. 1,2 kg)
  • Voita
  • 1 l lihalientä
  • 3 laakerinlehteä
  • 2-3 patonkia (riippuen ruokailijoiden määrästä)
  • Pikkelöityjä kasviksia
0

0

Tähteä viidestä

(0 arviota)

Anna arvio

Italian Beef herkkupaistista

Italian Beef on herkullinen ja mehevä liharuoka, joka perustuu ohueksi viipaloituun naudanlihaan ja mausteiseen lihaliemeen, joilla tuore vehnäpatonki tai -sämpylä täytetään ja koko komeus kruunataan pikkelöidyillä kasviksilla. Kaupoista löytyy valmiitakin pikkelssejä, mutta aidoimmillaan Italian Beefissä käytetään niin kutsuttua "Giardinieraa", jossa on paprikaa, selleriä, porkkanaa, kukkakaalia sekä suolakurkkuja. Jos kaupasta ei löydy sopivaa pikkelssiä etkä halua alkaa itse sitä tekemään, voit aivan hyvin valikoida mieleiset kasvikset Italian Beefin päälle, kuten suolakurkkuja, jalapenoja, pikkelöityä sipulia sekä paprikoita. Tärkeintä on etikkaisuus, sillä se tuo mukavan napakkuuden muuten lihaisaan ja täyteläiseen patonkiin.

Valmistusohje:

Nosta Pintamaustettu naudan herkkupaisti huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen kypsentämistä ja poista paisti pakkauksesta. Kuumenna valurautapata korkealle keskilämmölle ja lisää pataan reilu nokare voita. Jos voi sihahtaa, lämpötila on sopiva. Ruskista naudan herkkupaisti joka puolelta n. 2-3 minuutin ajan per sivu.

Kun paisti on ruskistettu kauttaaltaan, kaada joukkoon lihaliemi ja lisää laakerinlehdet. Jatka kuumentamista, kunnes liemi alkaa poreilla. Siirrä pata tämän jälkeen ilman kantta 175°C asteiseen uuniin ja anna paistua n. 4 tunnin ajan. Käännä paistia pari kertaa kypsennyksen aikana ja tunnustele samalla sen kypsyyttä. Jos haluat olla varma lopputuloksesta, käytä paistomittaria ja kypsennä herkkupaistia kunnes sisälämpötila on yli 65°C astetta.

Nosta tämän jälkeen pata uunista ja anna paistin jäähtyä liemessään kaikessa rauhassa. Siirrä pata kannella peitettynä yöksi jääkaappiin jälkimaustumaan.

Paistin levättyä jääkaapissa yön yli, nosta se liemestä leikkuulaudalle ja leikkaa siitä mahdollisimman ohuita lastuja (muutaman sentin levyisiä) hieman kebabin tapaan. Tarvitset terävän veitsen, sillä paisti on todella mureaa. Lämmitä samalla liemi padassa liedellä niin, että se alkaa kevyesti poreilla.

Kun olet siivuttanut herkkupaistin kokonaan, siirrä lihasiivut takaisin kuumaan liemeen ja sammuta liesi. Anna lihan imeä liemestä makua itseensä n. 15 minuutin ajan.

Leikkaa patongit sopivan mittaisiksi ja halkaise ne hieman yli puolenvälin niin, että patonkiin muodostuu "sarana". Nostele reilusti lihaviipaleita halkaistun patongin päälle ja lusikoi vielä hieman lientä lihojen päälle. Pinnalle vielä reilusti giardinieraa tai pikkelöityjä kasviksia, taita patonki kiinni ja aseta tarjolle!

Chicagossa on tapana myös dipata leipää yli jääneessä liemessä, mikä ei ole lainkaan huono ajatus, joskin se voi olla hieman sotkuista!

Kokeile myös

Viiden tähden pizzakastike

Älä suotta käytä enää kaupan valmiita pizzakastikkeita! Tämä kastike valmistuu hetkessä ja maistuu uskomattoman hyvältä! Valmista pizzat vieraillesi ja tarkkaile, kuinka moni kysyy kastikkeen alkuperää ;)