Tähteä viidestä
(0 arviota)
Kiusaukset ja muut uuniruoat ovat usein helppoja valmistaa, mikä säästää aikaa varsinkin arkisin. Ruoka valmistuu loppuun uunissa ja sillä välin sinulla on mahdollisuus tehdä jotain aivan muuta. Jauhelihakiusaus maistuu yleensä erinomaisesti myös lapsille, ja tästä tuhdista ruoasta saa hyvin energiaa leikkeihin ja koulutielle. Uuniruoat ovat myös paljon harrastavien perheiden pelastus, sillä ne voi tehdä puolivalmiiksi tai kokonaan valmiiksi jo edellisenä iltana.
Kuten ainesosista huomaatkin, voit käyttää tässä reseptissä aivan yhtä hyvin pakastettuja perunasuikaleita sen sijaan että kuorit ja suikaloit perunat itse. Lopputuloksessa ei ole suuren suurta eroa, mutta tarkkaan lopputulokseen pääset valitsemalla juuri sopivan kiinteät perunat itse kaupan laarista (puolikiinteä tai kiinteä tässä tapauksessa).
Jos käytät tuoreita perunoita, kuori ne ja suikaloi n. ½ cm leveiksi ja paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä kuori ja raasta porkkana valmiiksi.
Ruskista naudan jauheliha paistinpannulla öljyssä sipulisilpun kanssa. Ruskistuksen loppuvaiheessa lisää joukkoon tomaattipyre sekä porkkanaraaste ja jatka ruskistamista, jotta tomaattipyre hieman makeutuu paistamisen ansiosta ja porkkanaraastekin pehmenee sopivasti. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Kun naudan jauheliha on kypsää, kaada joukkoon lihaliemi sekä ruokakerma. Jatka kuumentamista, kunnes liemi kuplii. Laita perunasuikaleet isoon uunivuokaan ja kaada jauhelihaseos perunoiden joukkoon. Mausta vielä ripauksella suolaa, sekoita hyvin ja ripottele pinnalle mozzarellaraastetta.
Paista 225°C asteisen uunin keskitasolla n. tunnin ajan. Jos pinta alkaa ruskistua liikaa, voit peittää vuoan foliolla. Paistoaika voi vaihdella perunasuikaleiden koosta riippuen, joten testaa perunoiden kypsyys ensimmäisen kerran 45 minuutin kohdalla. Kun jauhelihakiusaus on valmis, nosta se uunista vetäytymään n. 10 minuutiksi ilman foliota.
Tarjoile salaatin sekä punajuuriviipaleiden kanssa!